Marquee

الى النجاح بالقرأن ~ Ke Arah Kejayaan Dengan Al-Quran

Waktu Solat Jakim

Sunday, 29 December 2013

Karnival Sukan Sekolah Menengah Agama SMAN / SMAR / SABK Negeri Perak 2013

12 - 14 & 19 - 21 April 2013

Karnival Sukan Sekolah Menengah Agama SMAN / SMAR / SABK Negeri Perak 2013 telah berlangsung untuk memupuk semangat kesukanan dalam diri para pelajar. Walaupun sibuk dengan pembelajaran di sekolah, namun pasukan dari SEMENTAK tidak ketinggalan dalam menyertai pertandingan yang dipertandingkan. Ini merupakan penyertaan pertama pelajar SEMENTAK dalam pertandingan yang berprestij ini.

SEMENTAK telah menghantar pasukan badminton, sepak takraw dan bola sepak yang dianggotai oleh para pelajar Tingkatan 1 dan Tingkatan 2 yang amat berbakat. Pasukan Sepak Takraw SEMENTAK telah bertanding di Madrasah Islamiah Kuala Kangsar dan pasukan Bola Sepak SEMENTAK telah bertanding di Sekolah Izzuddin Shah Ipoh, manakala pasukan badminton SEMENTAK telah bertanding di Sekolah Menengah Raja Dr. Nazrin Shah, Kampung Gajah.

Berkat usaha dan kesungguhan yang dipamerkan oleh para pelajar mereka berjaya memperoleh pengalaman yang sangat berharga. Walaupun gagal memperoleh kemenangan, tetapi semangat kesukanan yang ditunjukkan oleh setiap pelajar amat disanjung. Semoga pasukan badminton, Sepak Takraw dan Bola Sapak SEMENTAK akan melakarkan kejayaan yang cemerlang pada masa yang akan datang.


~ Ke arah kejayaan dengan Al-QuranNo comments:

Post a Comment