Marquee

الى النجاح بالقرأن ~ Ke Arah Kejayaan Dengan Al-Quran

Waktu Solat Jakim

Thursday, 10 January 2013

PENDAFTARAN TINGKATAN SATU DAN MAJLIS PERASMIAN MINGGU TRANSISI PELAJAR TINGKATAN SATU SEKOLAH MENENGAH TAHFIZ DARUL RIDZUAN(SEMENTAK) OLEH YANG BERBAHAGIA TN HJ MOHD NASAR B. KURDI KETUA PENOLONG PENGARAH BHG PENDIDIKAN JABATAN AGAMA ISLAM PERAK.

KATA-KATA PEMBUKA BICARA OLEH USTAZ AHMAD MUNAWIR B. SALEHULDIN

Alhamdulillah telah pun berlangsung hari pendaftaran dan majlis perasmian Minggu Transisi Pelajar Baru Tingkatan Satu Sekolah Menengah Tahfiz Darul Ridzuan..yang dirasmikan oleh Tuan haji Mohamad Nasar b. Kurdi.

Saya mewakili pihak sekolah guru-guru kakitangan dan warga SEMENTAK mengucapkan selamat datang dan ahlan wa sahlan bikum ke sekolah ini..dan tahniah buat ibu bapa yang telah datang mendaftarkan anak-anak mereka di sini

Terima kasih yang tak terhingga juga kepada Yang Berbahagia Tuan Haji Nasar b.Kurdi di atas kesudian beliau untuk hadir bagi merasmikan majlis transisi pelajar baru sessi 2013 seterusnya memberikan ucapan dan motivasi kepada pelajar baru kami dan juga kepada ibu bapa yang hadir yang mempunyai seribu harapan agar anak-anak mereka ini menjadi anak-anak yang soleh dan berjaya di dunia dan di akhirat.

Di antara isi penting yang disampaikan oleh Ketua Penolong Pengarah Tn Haji Mohd Nasar b. Kurdi ialah impian untuk melahirkan satu rumah seorang Al Hafiz bagi mengatasi masalah sosial yang berlaku pada masa kini..amat menarik perhatian ibu bapa yang hadir.

Sambil berseloroh beliau menyatakan:

"Kita nak lawan fenomena satu rumah satu penagih..yang banyak berlaku hari ini"

Kata-kata beliau itu telah disambut dengan gelak tawa hadirin yang merasakan bahawa sememangnya begitulah realiti yang belaku pada masa kini.

Begitu juga saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih yang tak terhingga kepada guru-guru dan kakitangan yang telah bertungkus lumus...menyiapkan persiapan dan memastikan program pada hari ini berjalan dengan lancar..tahniah dan terima kasih....

Insyaallah kami akan membuat persediaan untuk menyambut kehadiran pelajar baru bagi panggilan yang kedua pada 16hb Januari.....

SEMOGA DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN KAMI












~ Ke arah kejayaan dengan Al-Quran

No comments:

Post a Comment